Főtengely

2009.11.30. 23:07

Az idei -számomra- utolsó (kecskeméti) börzén sikerült szereznem egy főtengelyt, volt egy egész jó állapotú 2800 forintért, de nem adták alább az árát... elmentem még picit körbenézni, hátha van máshol olcsón rosszabb, volt is 2 másik: egy "felújított" (sercegő középsőcsapággyal 20 000-ért, meg egy felújítás előtti, amiben a hajtókarok (baloldali 5 milit, jobboldali 10 milit) kotyogtak oldalra, ezt 4000-ért árulták) sajnos, mire mentem volna vissza az elsőért, útközben már láttam, hogy más kezében van... :( meg kelett volna vennem... utólag könnyű okosnak lenni, bár azt is felújíttattam volna, ha már lúd, legyen kövér ugyebár... :) Végül hosszas alkudozás után 3000-ért megvettem a legsz*rabbikat :) Tudom, hogy mélyen zsebbenyúlós lesz az is, akárcsak a hengerek fúrása, a csapágyazás, a festés, majd a vizsga... a krómról ne is beszéljünk hajjaj... de az utóbbit halasztom, majd egyszer..., ha én is levizsgázom. :)
Sajnos az út szervezője -béla- sóherségét nem titkolván üzente, hogy reggel 6-ra biciklizzek el hozzá, és onnan indulunk, nem tudok mit tenni, ha már elmegyünk 70 km-t, az a 2 km-es kerülő, amit az én felszedésemmel tenne meg, már túlcsordítaná a költségvetést... persze tavaly is megszívtam, mivel elfelejtett felkelni, már negyed óra  várakozás után a házuk előtt flehívtam, hoyg merre jár, ...nos sikerült nekem ébresztenem a tanyáján, így a tavaly februári szolnoki börzére 6 helyett háromnegyed 7-kor indultunk...
Lényeg a lényeg, motorral mentem el bélához, mivel biciklizzen, akinek két anyja van reggel 5:50-kor... :) Hál' istennek a Simson csomagtartóját pont úgy alakították ki, hogy egy 350-es főtengely pont beleférjen, így hazafelemenet könnyű dolgom votl a felkötést illetően. Gazdagabb lettem egy Deep Purple bakelittel is, de az nem fért el a szimatszatyromban, így azért majd jövő hétvégén megyek el.

 

süti beállítások módosítása