Brékin' nyúz

2010.03.29. 18:42

Ma hívtam Futárékat, ők meg a nagykert, de nincs dugattyú, valahol Indiában most bányásszák ki hozzá a Bauxitot, és leghamarabb 3 hetet jósoltak neki. :(

Így hát változott a terv, összerakom a gyári dugókkal, és remélhetőleg hétvégén sort kerítünk az ünnepélyes első indításra. :)
 

Gyú'ttás

2010.03.28. 18:01

A mai Fogarasi úti Tesco parkolójába beharangozott börze is jó fogással végződött számomra. Trabant gyuszi 2500, lánckerék biztosítóalátét 200.


 




















A Bowdenek már Újpesten vannak, úgy volt, hogy azt is ma veszem át, de Pisti, az alkatrész dílerem ( :) ) 10-kor még nem volt ott, amikor én már elmentem, így keddre beszéltem meg vele a meetinget.
A vaterás dugattyúkat hulladék mivoltukból vissza kellett, hogy küldjem, a Futárnál már megrendeltem az újakat, indiai Ambikát, várhatóan 3500 lesz darabja.
Jelenleg a projekt 110810 forintomban van.
Egy dolgot nem tudok: Honnan van nekem ennyi pénzem?:)
 

Éljen az MGM Radax...

2010.03.18. 13:31

Az elmúlt hétvégén nekiindultam a Szimmeringek kicserélésének. Gondolkoztam is, hogy vajon kicseréljem-e, vagy ne, mert nem tűnt rossznak, sőt a gyújtásnál se volt olajgőz, végül a csere mellett döntöttem, le is szedtem a kuplung felől ("HOPPÁ!") a baloldali csapágy teljesen bekormolva, csavarhúzóval megpiszkáltam, és egyszercsak azt veszem észre, hogy a főtengely körbeforog a csapágyon... :( Átmentem a másik oldalra, hátha ott jobb a helyzet (PÁFF) a jobb oldalon a csapágykosár kilazult, és kotyogott 1-2 mm-t, ami szerintem egy főtengelycsapágynál elég bajos...
Felhívtam tanult és tapasztalt Kollegámat, K. Rolandot (ROW924), hogy mire kell figyelni szétszedésnél, összerakásnál, majd rögtönöztem egy "blokkszéthúzót", (azaz főtengelyprést egy laposvasból), pillanatok alatt szétjött a blokköntvény, habár 3 tökig meghúzott lenyalt fejű hornyolt csavar megnehezítette a dolgom, de a 9-es fúró végül megoldotta... :).
Az összerakás túlzottan könnyen ment, a koyo csapágyakat, amiket még a másik blokkba vettem, belemelegítettem a konyhában gázrózsán az öntvényekbe, majd estére a fagyóban pihentettem a főtengelyt. Másnap a frissen begyújtott dobkályha tetejére felraktam, ezzel előmelegítvén az egészet, amint felhevült, körbekentem "Retech" (retek :) )-pasztával, beszaladtam a főtengelyért, pillanatok alatt becsusszant, rá a másik felet, picit a kuplungtengelyt megforgattam, az utolsó fél centin megakadt, (kétségbeesett kapkodás következett, majd előkaptam egy kuplungtárcsát, amivel megforgattam jobbra-balra) pattant egyet, aztán már csavarokkal is össze lehetett húzni.
Megkapta a gyári új kuplunglamellákat a lánccal együtt, illetve a múlt hétvégén vásárolt 634 gyújtást is.
Azt viszont kifelejtettem, hogy az egyik léptetővilla is megérett a cserére, arról most nincs kép, de hétvégén lelövöm. :)
 

Gyújtás I.

2010.03.08. 18:59

A Lőrinci börze, számomra az idei első volt, sikerült egy alig használt 634 álló-, és forgórészhez hozzájutni akciósan (2000Ft), illetve hasonló állapotú trafópárhoz 1000 Forintos áron, ezek mellett megleptem magam névnapom alkalmából egy Black Sabbath - Heaven and Hell és egy Omega - Gammapolis bakelittel, illetve Kristófot egy kawazöld plüssbrekivel, amit a jobb felső zsebemben hordtam a börze ideje alatt (mer' a 2010-es divat szerint rajos kawazöld börzebékával pózolni). Találkoztam Pistivel is, akinél becseréltem a hibás küllőt, (bakker, most jut eszembe, hogy a hiányos kereket a gyalupadban felejtettem még egy héttel ezelőtt) így hétvégén a hátsókereket is centrírozhatom, az elsőre már csak a gumi másik felét kell felrakni.



 

süti beállítások módosítása