Küllőzés

2010.02.21. 23:16

Itthon vagyok, ma hellyel-közzel előjött a nap is, megdobogtatta szívem a madárcsicsergés, végre itt a tavasz...vagy mégsem? Reméljük vége egy időre a havas-latyakos esős-nyálkás hideg időnek, és nemsokára purroghat a rettenet a szabad levegőn, feltéve ha találok bele 15-ös csapszegű dugattyút.
Hazahoztam tegnap szakadó esőben (Simsonon :) ) a frissen felszabályzott fékdobokat, ma neki is láttam kívülről lecsinosítani őket, azaz befogtam faesztergába (aminek a befogó tárcsája 3-4 mm-t dob, ezért sem használható sokmindenre), és drótkefével, illetve 120-as csiszolóvászonnal egy-másfél órán át pucoltam, majd behoztam, lemostam, becsapágyaztam, és beküllőztem, bár van egy kis bibi, miszerint a 72. küllő menete nem mondható menetnek, és így nem is tudtam feltekerni rá az anyát, és ez most engem rosszul érintett, mehetek vele mégegy kört, de ezen kívül minden simán ment, és a végeredmény szemet gyönyörködtető ...szerintem. :)

 

Motorozniakaroooook... O.O

2010.02.17. 00:16

Szombaton fent maradtam imádnivaló székes fővárosunkban, életem eddigi legnagyobb élményéért, (nem, ennek semmi köze a motorhoz,) egy (mit egy, négy) fantasztikus banda őszi-téli turnésorozatának végállomásán vettem részt a Diesel-ben, életem első Dalriada koncertjén, és (bár sokan jelezték, hogy ne menjek el, mert illúzióromboló élőben), hát ezt nektek:**********! :) Erre nem is tudom, mit mondhatnék. Épp, hogy ellenkezőleg! Megerősítették bennem a tényt, miszerint ők az ország, ha nem Közép-Európa legjobb folk-metál formációja, aki szereti a Rockot, a népi hangszereket, és dallamokat, nem utolsó sorban Arany János balladáit, illetve kicsit nemzetibb gondolkodású, ki ne hagyja ezt az élményt, megéri elmenni... Az őszi-téli vígadalom koncertsprpzaton közreműködtek még a Nightquest (Nightwish tribute), az Ideas és Tűzmadár zenekarok. 
...nekem azóta is belefájdul a nyakam, és még mindig picit érződik a spontán rekedtség a hangomon, de megérte elmenni. :)
Ez volt a mai kultúra rovatunk, jöjjön egy kis motorbuzulás, ahogy szakszerűen mondá az embör fia. :)

Már-már azt hiszem, kezdek begolyózni ettől a havas-latyakos unalmas, szürke, és hideg időtől, azt hiszem ezt már Önnek, Kedves, és mélyen Tisztelt Blogolvasónak (aki valószínűleg hozzám hasonlóan szeret(ett) kétkerekűvel járni-kelni fel-s-alá, és átérzi a helyzetem) nem kell különösebben részleteznem.
Mivel csíkozásra fent vannak a "fontosabb" steril alkatrészek a szobámban, összedobtam a motorból 20 centit horizontálisan mérve néhány fotó erejéig, meg, hogy a könyvekkel aládúcolt nyeregbe pattanhassak motoros ruhában és bukóban brummogva... :)

 

Sebességmérő felújítás

2010.02.16. 23:51

Kint hideg van, és amúgy sem tudok haladni igazán a motorral, amíg a kerékagyak az esztergályosnál vannak felszabályzás végett, így idebent ténykedtem, 2 órából összeraktam egy jót, ugyanígy tettem a gyújtáskapcsolóval, amibe múlt héten lőttem a nyugatinál lévő kulcsmásolóstól 500-ért nyerskulcsot, amit már bele is reszeltem a helyébe, és jelenleg tökéletesen ütemel. :) Vettem szimmeringeket is, ha már lúd, legyen kizsákmányolva a tenyésztője, mondá bajnai. Viton szimmeringek darabja 1500 forint volt, de a boltos állítása szerint, ha atomtámadás érné Szarvast, az egész városból ez a két kis gumigyűrű maradna meg épen... :) A harmadik, a fekete pusztán 300 forintba került, ez a kislánckerékhez megy, ott azért mégis kisebb a hőmérséklet.

 

Habár a "globális felmelegedés"-nek hála a szakadó hó miatt nem jutottam el a hónapok óta tervezett Alföldi Veteránbörzére, Szolnokra, azért a börzefíling megvolt... :)
Kristóf barátomnak hála még régebben egy új ismerősre tettem szert, aki jár nagykerbe, illetve Felvidékre (oh...pardon) Szlovákiába, és megfizethető áron tud szerezni minőségi bowdeneket, indiai küllőket, légszűrőgumit, meg ezt-azt. Úgy volt, hogy ezeket Szolnokon átvehetem, de hál'istennek emberünk Budapesti, így délelőtt helyett délutánig kellett csaupán várnom... :) Bowdenek igaz, még nincsenek, de igéretet már kaptam rá, nem baj, végülis azok még ráérnek. A küllők króm, az anyák kadmium bevonatot kaptak. Sebaj, így legalább messziről úgy néz ki, mintha aranyozva lennének. :) Bocs a kép minőségéért, a koliban csak telefonra fussa...


 

süti beállítások módosítása