Üléshuzat

2010.01.28. 18:29

Találtam Szarvason egy nagyon jó bőröst, aki elvállalta az üléshuzat elkészítését, nagyon szép munkát végzett, és olcsón.






















A szobámtól nemegészen 10 méterre légvonalban anya műhelyéig kellett csak elmennem érte. Köszi Anya! :)

Megkezdődött az összerakás

2010.01.27. 20:36

Bizony, a mai nappal 2 nap száradás után elkezdtem összerakni a motort, (tegnap pedig próbálgattam a csíkozást kisebb-nagyobb sikerrel) igazából nincs mondandóm, meg fáradt is vagyok, inkább mutatok 1-2 képet a ma esti állapotáról. :)


 

Az elmúlt hét eseményei

2010.01.25. 02:04

Bizony, annak ellenére, hogy nem írtam a blogo, volt történés bőven!
Rengeteget gondolkoztam ezen a blokk dolgon, végül úgy döntöttem, a megbízhatóság számomra fontos tényez, blokkcsere lesz a dologból, végtére is a másik blokknak tökéletes a főtengelye, a csapágyazása (bár már a Koyo csapágyszett meg van véve, majd pár év múlva kicserélem... :) ), illetve a váltója semi hagy maga után kívánnivalót, egyedül a primerlánc nem tetszik nekem, illetve ha már felújítok, kerül amibe kerül, megfúratom a hengereket is, már csak az a kérdés, hogy melyik pár kerüljön a gépműhelybe.
 

Aztán egy kedves ismerősömnél, akivel csináltattam a lemezek hegesztését, tehát nevezzük nevén Palibácsinál rátaláltam egy újabb donorra, gondolván arra, hogy jól jöhetnek a lemezek, hátsósárvédő, ez-az a másik motorra, így később a két donorból összeraktam egyet, amit hamarosan piacra fogok dobni a megmaradt két blokközéppel, váltósorokkal, főtengellyel, hengerekkel, és még mellé kerül a fekete váz is, mármint a "Chopper" váza, amihez előző tulaj igért egy forgalmit, de legalábbis egy telefonszámot, amit azóta nem kaptam meg. Íme a 2. számú donorról is egy rövidke képsorozat, az ára összesen egy CZ250, és egy Pannonia TL új túlméretes dugattyú lesz, remélem olcsón megúszom majd...

Az egész motorról a hátsó sárvédőt mentettem át a készülő műalkotásra, kis csiszolás, köszörülés, kalapálás festés után elnyerte végleges alakját, belülről kifestettem (édesapám által vidékiesen csak "szlovákhemörájt"-nak nevezett) AkvaMetal nevű csodaszerrel, ami nagyjából ugyanazt tudja, mint a Hammerrite, csak mattfekete, és amúgymeg Csehországban gyártják. 1 hetes kőkemény zsírtalanítás-csiszolás-zsírtalanítás sorozat végére eljutottam végre addig, hogy minimális gittelés után kezembe vehessem a jó öreg NDK-s szórópisztolyt, betolhassam a kompresszort, és alapozzak, mindezt egy 170 nm-es asztalosműhely kellős közepén, a végeredményt itt láthatja a Tisztelt Blogolvasó.


Igen, a diplomatatáska jellegű képződmény egy Jawa Mustang tank, ha már befogtam a pisztolyt, két legyet üssek egy csapásra... :) Majd mára nekifogtam a végső réteg, a bordó felhordásának, még holnap vár rám bizonyos cuccok másik oldala is.



Mára ennyi, én mentem aludni, jó'ccakát!

süti beállítások módosítása