2009. 11. 10.-13.

2009.11.13. 19:59

Szerencsémre sikerült egy szabad hetet kapnom, így a Jawa nagyon sokat haladt. Szétfűztem a kerekeket, leküszködtük Apával a hátsó Barum, és az első ruszki khm...gumit -elnézést- műanyagot, vagy én nemtudom miből van ez, de nemhogy nem tapad, ha átlövik pár helyen, még úgy is elszaladgálok a motorral pár évig a felni károsodása nélkül... :)
Mindezek mellett szétválogattam a krómozandó, horganyozandó, festendő alkatrészeket, a fejemben megvan a leltár, mit kell még beszereznem (Hátsósárvédő, majrévas, első-hátsólámpa, jobboldali doboz belsőrésze, illetve ha tudok, akkor beszerzek még egy régifajta elsősárvédőt, azzal szerintem jobban mutat a gép, de mindenképp lefestem a gyáriját is, ha netán OT-ra szeretném vinni... :))
Elkezdtem felpolírozni az alumínium, és króm alkatrészeket, pénz híján egyenlőre a deknik, kipufogók, fék-, illetve váltókar krómozása marad úgy, ahogy jött...mondjuk így se olyan vészes, de azokat idővel törekszem majd apránként lecserélni, lekrómoztatni.
A váltósorokat, blokkalkatrészeket is kiválogattam, átmostam Brigéciollal, csapágyakat eltettem, hátha még valami másra jók lesznek, mindenhol kap újakat.
Kipréseltem hidraulikus préssel a lengővilla csapszegét, mivel máshogy nem akaródzott neki kijönni, nameg szerintem ez mégis barátibb megoldás, mint szétkalapálni...
Az "erre a motorra biztosan fel nem rakom" alkatrészeket egybegyúrtam, és a másik, donor Jawára felszereltem, csak hogy gurítani lehessen legalább, meg motornak nézzen ki. Összeraktam a blokkját normálisan, (jobbhengerbe jobb dugó, balba bal, és nyíllal természetesen előre.)
Haladtam a Csepellel is...igen, mert nekem olyanom is van, annak csak kis híja, aztán majd ha mindene meglesz, és a jawából marad ki jósok bordó festék, kap egy fényezést a jelenlegi ecsettel felhordott Neolux helyett. :)
Egyenlőre így állok, most lesz egy pár nap, pár hét szünet, mivel újraindult a ZH-s időszak, hamarosan vizsgák is lesznek, és addig el kell jutni, tehát Jawáról egyenlőre ennyit, kezdődhet a tanulás.
Következzenek a képek.
 

2009. 11. 09.

2009.11.13. 18:30

Erősen gondolkozom azon, hogy beszerezzek egy Dunát a Jawa mellé, sikerült is egyet találni egyik ismerősömnél, nevezzük pusztán Bélának, egész tűrhető árban (15000Ft)-ért ide is adná, ám fogalmam nincs, honnan lövök olyasvalakit, aki nekem alu lemezzel képes dolgozni... Sajnos Bélánál rengeteg kincs van (bár nálam lenne...), és nem tudja hova tenni, így van egy külön telke a "lomoknak", amit őrizetlenül, kerítés, kutya, minden ilyesmi nélkül tart, ott fotóztam körbe. A képen látható Duna maradványról volna szó, egyenlőre tanácstalan vagyok, de szerintem nem veszek oldalast, az megdobná minimum 30 000-el a költségvetést,meg jópár kalapálással, és b*megozással teli álmatlan hétvégével... és még jogsim sincs, de nyáron már motoroznék... :) (pedig milyen szép lenne...)

 

süti beállítások módosítása